Dit wist u nog niet over het exclusieve automerk Aston Martin

Iedereen kent het merk wel. Aston Martin is een grote naam in het exclusieve auto segment. De brullende V12 is iets waar veel mensen kippenvel van krijgen. Het Engelse automerk staat bekend om zijn super sportieve, maar tegelijkertijd ook exclusieve auto’s DBS Automotive gaat hier meer over vertellen/

Geschiedenis Aston Martin

In 1915 werd Aston Martin opgericht door Lionel Martin en Robert Bamford. Nog in hetzelfde jaar werd de eerste auto al gelanceerd. Door de Eerste Wereldoorlog lag de productie van de auto’s een lange tijd stil. Pas ná de Tweede Wereldoorlog begon Aston Martin pas een grote groei te maken. Dat kwam omdat het exclusieve automerk was gekocht door David Brown. Tussen 1994 en 2007 was Aston Martin eigendom van Ford. Door de tijd heen is het exclusieve automerk uitgegroeid tot één van de meest verkochte exotische automerken van Europa.

Interessante feiten

1. Laten we beginnen met een best wel bizar feitje over Aston Martin. Het logo van het exclusieve automerk is namelijk gebaseerd op de vleugels van een mestkever.

2. De naam Aston Martin is afgeleid van twee dingen. Namelijk de achternaam van Lionel Martin (oprichter van Aston Martin) en de heuvel waar de eerste Aston Martin overheen is gereden (Aston Hill).

3. De superbolide Aston Martin One-77 neemt maar liefst 2700 man uren in beslag voor het produceren van één exemplaar! Dit is 75x zo veel tijd als het maken van een ‘normale’ auto.

4. De uitlaten van de Aston Martin Valkyrie kunnen een temperatuur bereiken van maar liefst 800 graden Celsius! Het is een uitdaging voor Aston Martin om een goede oplossing hiervoor te vinden.

5. De Aston Martin Valkyrie gebruikt in plaats van spiegels camera’s. Dit is goedgekeurd volgens de wet én het is ook nog eens erg praktisch. Meerdere exclusieve auto’s gaan deze gebruik maken van deze opkomende trend.

Plaats een reactie