Scooter kopen in Zoetermeer

Er zijn landelijke regels voor het gebruik van snorfietsen en bromfietsen, daarnaast mogen gemeenten ook zelf hun eigen regels doorvoeren. Dit maakt het niet altijd even eenvoudig om een scooter te kopen. Hoe zit het eigenlijk in jouw gemeente? Lees voor aanschaf van een scooter in Zoetermeer eerst deze pagina, dan kun je beter een keuze maken.

Zoetermeer en omgeving

In pakweg zestig jaar tijd is het aantal inwoners van Zoetermeer gegroeid van 10.000 naar 125.000. Daarmee is het van een bescheiden dorp een flinke stad geworden. Dit komt voor een deel door Rotterdam en de strategische locatie in de Metropoolregio. Mensen wonen hier, maar werken vaak elders in de regio. Uiteraard is er ook in het centrum volop te beleven, denk aan werken, leren of ontspanning. Waar je ook naar op zoek bent, je zult van plek A naar B moeten zien te geraken. Je kunt met het openbaar vervoer gaan, maar dat is onvoorspelbaar. Je kunt de auto pakken, maar dan sta je toch vaker stil dan je in beweging bent. Tenzij je wilt parkeren, dan rijd je vaak rondjes op een vol parkeerterrein. Je kunt ook de fiets nemen, maar dat schiet ook niet echt op. Met een scooter in Zoetermeer ben je vaak sneller ter plekke dan met andere vervoermiddelen mogelijk is.

Tip: bezoek fastfuriousscooters.nl om het actuele aanbod voor Zoetermeer te bezichtigen.

Binnen of buiten de bebouwde kom

Het maakt eigenlijk niet zo uit of je binnen of buiten de bebouwde kom rijdt, tenzij je echt grote afstanden moet overbruggen zul je met een bromscooter en zelfs een snorscooter vaak sneller op je bestemming zijn. Via speciale banen voor tweewielers bijvoorbeeld, waar je afhankelijk van de regelgeving wel of juist niet met een snorscooter mag rijden. Wanneer je vaak buiten de bebouwde kom rijdt, dan kun je met een bromscooter wat meer snelheid maken, plus het feit dat je buiten de bebouwde kom op het fietspad mag rijden met 45 km/u. Dat schiet dus lekker op, het is ook veiliger dan tussen de auto’s crossen.

Snorfiets naar de rijbaan

Op dit moment mag je met een snorscooter in Zoetermeer nog over het fietspad rijden, er zijn plannen om snorscooters naar de rijbaan te verplaatsen. Amsterdam en Utrecht lopen voor op deze trend, Rotterdam is er nog niet zo mee bezig. Het kan dus nog even duren, maar houd er wel alvast rekening mee bij het bepalen van jouw keuze. Op een onverplicht fietspad zoals op de Mandelabrug mogen scooters met een verbrandingsmotor alleen rijden wanneer de motor is uitgeschakeld. Hier houdt niet iedereen zich aan. Met een e-scooter mag je hier wel gewoon rijden volgens de huidige wetgeving.

Benzine of e-scooter?

Bij een scooter kopen kun je eigenlijk al behoorlijk wat jaren kiezen voor een elektrische alternatief voor de bekende 4-takt verbrandingsmotor. Elektrisch rijden heeft absoluut de toekomst, al moet je er op voorhand wel wat meer voor uitgeven. Met de gunstige prijs per kilometer zul je dit hoogstwaarschijnlijk wel ruimschoots terugverdienen. Daarnaast rijd je op elektriciteit fluisterstil, wat zeker in stiltezones van pas kan komen. Ook met de toenemende focus op milieuzones is dit een factor om rekening mee te houden. Je kunt overigens met een EURO4 scooter in Zoetermeer ook goed vooruit, daar niet van, maar op de lange termijn kan een e-scooter meerdere voordelen bieden.

Uitgelicht: alle nieuwe scooter modellen vindt je op Fast Furious Scooters

Stalling

Let op bij een scooter kopen voor gebruik in Zoetermeer dat je niet zomaar in iedere fietsenstalling mag parkeren. Wanneer je dit toch doet kun je een boete krijgen. Daarnaast is er lokaal een regel waarin bepaald is dat fietsen, e-bikes, scooters en bromfietsen niet langer dan 21 dagen op dezelfde plek mogen staan. In het stadshart mag je tussen 11.00 en 17.00 niet parkeren. Er zijn ook een aantal plekken waar je nooit jouw scooter mag stallen, kijk op de website van de gemeente voor alle informatie.

Geef een reactie