Limietorders om te handelen in cryptocurrency

Limietorders om te handelen in cryptocurrency

Bij cryptocurrency komt meer kijken dan alleen het investeren in een bepaalde digitale valuta. Brokers bieden jou namelijk ook de mogelijkheid om te handelen door middel van jouw wallet. Wanneer jij een wallet aanmaakt bij Bitvavo, kun je ook een externe wallet aanmaken bij een exchange. Hier krijg jij te maken met verschillende ordertypen, waaronder de limietorders.

Verschillende varianten met andere vereisten

Limietorders zijn orders waarbij vooraf een prijs aan wordt gegeven. Jij weet hierdoor altijd waar jij aan toe bent en kunt daarmee niet onder jouw gevraagde bedrag ontvangen van een externe partij. Daarnaast bestaan limietorders uit verschillende varianten.

Zo kun je te maken hebben met een directe order, een gedeeltelijke order of eentje die jij moet cancelen voordat de order verdwijnt uit het logboek. Om goed te kunnen handelen moet je dus weten wat iedere variant inhoudt.

Gedeeltelijke uitvoering mogelijk bij limietorders

Een Immediate or Cancel order is een order welke alleen wordt uitgevoerd als de order voldoet aan de vooraf aangegeven prijs of een betere prijs. Hierbij hoeft de order gedeeltelijk of in zijn geheel uitgevoerd te worden. Het deel dat niet uitgevoerd wordt, zal bij deze variant automatisch geannuleerd worden.

Ook bij de Good Til Canceled order hoeft een order niet in zijn geheel uitgevoerd te worden. Het enige verschil met de voorgaande order is dat deze net zo lang in het orderboek blijft liggen totdat jij hem zelf cancelt.

Voldoende saldo noodzakelijk om in zijn geheel uit te voeren

De naam Fill or Kill geeft eigenlijk al prijs waarmee je te maken hebt als je deze order aanneemt. De order moet hierbij direct uitgevoerd kunnen worden en moet daarbij ook in zijn geheel verwerkt kunnen worden.

Bij deze variant is het dus niet mogelijk om een gedeelte te laten liggen of de order zelf te cancelen. Als je met deze variant te maken hebt, moet je zorgen dat er voldoende saldo bij jouw wallet van Bitvavo te vinden is.

Plaats een reactie